Moeder en dochter bij Quooker kraan

Quooker geeft permanent kokend water

Peteri’s eerste Quooker uit 1970

Het idee om kokend water direct uit de kraan te verkrijgen is in 1970 door Henri Peteri bedacht. De Rotterdamse ingenieur woonde in Londen bij Unilever een presentatie bij over instant soep. In slechts één minuut wordt de soep bereid maar het kokend water daarvoor duurt 10 minuten. Peteri vondt dat, dat sneller moest kunnen en kreeg de visie hoe het zou zijn om direct kokend water uit de kraan te kunnen tappen. Peteri ging daarna thuis aan de slag met zijn eerste Quooker. Hij creëerde een reservoir voor de opslag van kokend water en een hittebestendige tapkraan. De Quooker basic was geboren waarvan de eerste aantal aan de vrienden van Peteri werden geleverd. De vrienden werden razend enthousiast en konden al snel niet meer buiten een Quooker.

Inmiddels is Quooker uitgegroeid tot een internationaal bedrijf welke in het jaar 2016 een nieuw bedrijfspand betrok. Bij Quooker staat duurzaamheid hoog in het vaandel, zo heeft het nieuwe bedrijfspand 900 zonnepanelen en wordt het fabrieksafval gerecycled tot nieuwe grondstoffen.

Het product

De quooker bestaat in zeker zin uit twee delen, een reservoir voor de opslag van kokend water en een aftapkraan. Er zijn inmiddels verschillende reservoirs ontwikkeld respectievelijk met een inhoud van 3 liter en 7 liter. De reservoirs van 7 liter hebben ook de mogelijkheid om als warmwater boiler te functioneren, een hoeveelheid koud water wordt dan bij het kokend water gemengd. Uit deze reservoirs, de Quooker Combi genaamd, kan 15 liter warm worden getapt. Er is ook nog een Quooker combi+ welke aan de warmwater leiding wordt verbonden. Het voordeel van dit systeem is dat er direct warmwater uit de kraan komt en er onbeperkt getapt kan worden.

Quooker combi+ en CO2 cilinder

Nieuw is de gekoeld water reservoir met een CO2 cilinder. Met de bijbehorende combinatiekraan kan er dan uit één kraan, koud, warm, kokend en gefilterd bruisend water worden getapt.

Quooker & veiligheid

Een eilandkeuken van Modest heeft als standaard uitvoering een Quooker Fusion omdat deze naar volgens ons de meest veilige optie is. De Fusion heeft een gekartelde ring aan het begin van de uitloop. De gekartelde ring is voor het tappen van kokend water. Door deze ring twee keer kort achter elkaar naar beneden te duwen en daarna slag te draaien komt er kokend water uit de kraan. Iemand die niet bekend is met de kraan kan er geen kokend water uit krijgen.  Deze persoon gebruikt in zijn onwetendheid alleen de hendel van de kraan voor normaal water.

Afbeelding van Moeder die legt de quooker uit aan zoon

Met de gekartelde ring kokend water tappen

Bij een separate kokend waterkraan vergissen onwetende mensen zich nog wel eens. Zij denken dat er koud water uit de kraan komt en verbranden zich. De drie-in-één kraan voorkomt deze vergissingen en is dus veiliger. Voor kleine kinderen is de Fusion ook zeer veilig, zij zullen namelijk de Fusion aan de hendels bedienen. Wanneer kinderen de handeling om kokend water te tappen begrijpen dan zijn ze oud genoeg om de gevaren te begrijpen.

De verschillende tapkranen

De Quooker solo tapkranen

Quooker begon ooit met een separate kraan in wat verschillende modellen die naast de keukenkraan kon worden geplaatst. De bijpassende keukenkranen, de Nordic Twin Taps, zijn daarna ontwikkeld. De Fusion werdt daarna een Revolutionaire combinatiekraan waarvan uit koud, warm en kokend water kan worden getapt. De fusion kraan is er in een Chrome of RVS uitvoering met een rechte of een ronde uitloop. De Flex kwam daarna als een kraan met een uittrekbare slang en perlator. Als laatste kwam de Quooker Cube, een kraan waar bovenop alle functies bruisend water tappen is toegevoegd.

De Quooker is zuiniger met kokend water

Voor het dagelijks maken van thee of instant producten gebruikt u al gauw twee keer per dag een waterkoker. Een Quooker is bij dit dagelijkse gebruik zuiniger dan een waterkoker. Het goed geïsoleerde reservoir gebruikt slechts € 0,05- per dag om kokend water op temperatuur te houden. De Quooker kan desgewenst eenvoudig worden uitgeschakeld wanneer deze voor een lange periode niet wordt gebruikt.

Dankzij de standaard meegeleverde Quooker verdwijnt de waterkoker op het kookeiland en is er permanent kokend water op een veilige en energie zuinige wijze.

46 reacties

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *