Eilandkeukens

Eiland keukens – De laatste jaren worden keukens met een kookeiland steeds meer toegepast in de hedendaagse keukenruimte. Werken in de vrije ruimte en het gemak van de apparaten op hoogte waardoor binnen handbereik zijn de belangrijkste criteria van eiland keukens. Eilandkeukens hebben vaak het probleem met doorloop ruimtes, want hoe plaats je nou een eiland keuken? Waar komen de apparaten in eiland keukens? Hoe plaats je stopcontacten op een kookeiland?

Eiland keukens en hun loopruimtes

Eiland keukens loopruimtes – Welke loopruimtes rond eiland keukens zijn ideaal of juist minimaal en hoe groot mag de afstand aan de kop van een kookeiland worden. Hier zetten we deze vragen uiteen en daarnaast gaan we in op de afstanden tussen muren en meubelen zoals tafels.

De afstand tussen de kastenwand en het kookeiland mag minimaal 90cm worden, dat is prima voor een tweepersoons huishouden. Is de wens om in eiland keukens met meer mensen te kokkerellen dan adviseren wij per persoon 5cm extra. Voor een gemiddeld huishouden is een tussenruimte van 100cm prima. Wanneer mogelijk adviseren wij als ideale tussenruimte een afstand van 120cm.

Tussen de kop van het kookeiland en de muur kan als ideale doorloop ruimte een afstand van 60cm worden aangehouden.  Alleen wanneer er geen voldoende ruimte daarvoor is kan er ook een afstand van 30cm worden aangehouden.

Voor de lange zijde van het kookeiland en de muur is een minimale loopruimte van 90 cm prima dat is de breedte van een ruime deuropening.

Voor de afstand tussen het kookeiland en een tafel adviseren wij wat meer ruimte zodat de stoelen rond de tafel nog wat naar achter kunnen schuiven.

Eilandkeukens filosofie

Waarom is de koffiemachine in de kastenwand gebouwd?

Koffie is een drank dat door vele van ons dagelijks meerdere malen wordt gedronken vandaar dat het ideaal is om een koffiemachine paraat te hebben staan. In de doorsnee keuken wordt er een koffiezetapparaat op het werkblad neer gezet. Om dat op een kookeiland te doen is minder fraai. Bij eilandkeukens is dan ook de mooiste oplossing om een koffiemachine in de kastenwand in te bouwen. Wat overigens bij Gaggenau fraai oogt in combinatie met de inbouw ovens. 

Eilandkeukens Stopcontacten

Wat is de eilandkeuken filosofie?

De centrale plaats in een Modest eilandkeuken is achter kookplaat met alle functies binnen bereik. Om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken zijn alle functies om één centrale punt gezet. De focus dient op het bereiden van het gerecht te zijn met daarbij het zicht op de gasten aan tafel.

Eénmaal achter de kookplaat is in één draai naar achteren de oven en stoomoven bereikt daar waar overigens ook de koffiemachine is geplaatst. Met een paar passen naar links of rechts bevinden zich het spoelgedeelte en het werkgedeelte voor de bereidingen.

Koelen en opbergen zijn links en rechts achter met een paar passen voorzien zodat de voorraad gemakkelijk te bereiken zijn en/of de Mise-en-place gekoeld weg te bergen zijn.

Een eilandkeuken heeft een aanrechtblad met een ruimere diepte. De resterende Mise-en-place daarop weg te zetten zonder uw werkruimte te belemmeren.

In een modest eilandkeuken met deze filosofie is het een plezier om in te werken doordat alle functie snel binnen bereik liggen en er tegelijkertijd contact mogelijk is met uw gasten.

Waarom een eilandkeuken van Modest

Met genoegen introduceren we de Modest Eilandkeuken – een meesterwerk dat niet alleen culinaire perfectie belooft, maar ook een esthetische transformatie teweegbrengt in uw keukenruimte. Er zijn talloze redenen waarom u zou moeten overwegen om een Modest Eilandkeuken aan te schaffen, en we willen graag enkele van de meest overtuigende met u delen.

  1. Verfijnde Esthetiek: De Modest Eilandkeuken straalt tijdloze elegantie uit. Met een naadloze combinatie van hoogwaardige materialen en doordacht design, voegt deze keuken een vleugje verfijning toe aan uw huis. Of uw stijl nu modern, klassiek of eclectisch is, de Modest Eilandkeuken integreert moeiteloos en versterkt de visuele aantrekkingskracht van uw interieur.

  2. Efficiënte Indeling: De indeling van de Modest Eilandkeuken is gebaseerd op efficiëntie en functionaliteit. Met een strategische opstelling van kookapparatuur, werkbladen en opbergruimte, maximaliseert deze keuken het gemak en de workflow, waardoor u plezierig en moeiteloos kunt koken, bakken en creëren.

  3. Sociaal Middelpunt: Het eilandontwerp van deze keuken fungeert als een natuurlijk sociaal middelpunt. Of het nu gaat om het bereiden van maaltijden terwijl u in contact blijft met gasten of om gezinsleden die samenkomen om te koken en te delen, het eiland bevordert interactie en verbindt mensen op een warme en uitnodigende manier.

  4. Hoogwaardige Materialen: De Modest Eilandkeuken is vervaardigd met aandacht voor detail en hoogwaardige materialen. Van luxueuze werkbladen tot duurzame kasten, elk element is zorgvuldig geselecteerd om langdurige schoonheid en prestaties te garanderen. Dit betekent dat uw investering zich in de loop van de tijd zal blijven uitbetalen.

  5. Aanpasbare Opties: Geen twee huizen zijn hetzelfde, en de Modest Eilandkeuken begrijpt dat. Met verschillende aanpasbare opties, van kleurenschema’s tot opbergindelingen, kunt u deze keuken aanpassen aan uw specifieke behoeften en smaak, waardoor een uniek en persoonlijk ontwerp ontstaat.

  6. Waardeverhoging van het Huis: Naast de onmiddellijke voordelen die de Modest Eilandkeuken biedt, is het ook een slimme investering op lange termijn. Keukens behoren tot de meest waardevolle ruimtes in een huis, en met de toevoeging van een hoogwaardige, esthetisch aantrekkelijke keuken zoals deze, kan de waarde van uw huis aanzienlijk toenemen.

  7. Kookinspiratie: De Modest Eilandkeuken is ontworpen om uw kookinspiratie te stimuleren. Het biedt een omgeving waarin u met plezier nieuwe recepten kunt uitproberen, culinaire meesterwerken kunt creëren en tegelijkertijd uw liefde voor koken kunt cultiveren.

Kortom, de Modest Eilandkeuken vertegenwoordigt meer dan alleen een functionele kookruimte; het is een levensstijlupgrade die schoonheid, efficiëntie en gastvrijheid samenbrengt. Wanneer u kiest voor deze keuken, kiest u voor een positieve verandering die uw huis transformeert en dagelijkse ervaringen verrijkt. Dus waar wacht u nog op? Ontdek de mogelijkheden van de Modest Eilandkeuken en geef uw huis de upgrade die het verdient.

 

 
 
 

Verschillende formaten pannen en bakplaten

De inductiekookplaat met afzuiging heeft speciale vierkante kookzones waarop met verschillende pannen, een grillplaat en een teppan-yaki bakplaat kan worden gekookt. De vierkante inductiezones passen zich in grootte vanzelf aan naarmate het oppervlak van de panbodem zodat de volledige onderzijde wordt verhit.

De techniek onder de inductie kookplaat

Onder de inductiekookplaat is een geruisloze afzuiging geplaatst zodat luchtjes en vet worden afgezogen. In het kookeiland onder de kookplaat is het zelfs mogelijk om uittrek laden te creëren omdat dit toestel slechts 20cm hoog is. De filter is achter de laden te plaatsen en heeft een uitblaasmond die onder de plint uitkomt. In de afzuigkap bevindt zich een vetfilter welke eenvoudig er uit te pakken is om deze vervolgens in de vaatwasser te kunnen reinigen.

Inductie en afzuiging in één

Een kookeiland is mooi maar we willen liever geen afzuigkap er boven omdat deze het zicht belemmerd van de keuken naar de kamer. Een kookplaat met daarin een afzuiging geïntegreerd is daarvoor het perfecte alternatief. Dit afzuigsysteem zorgt nog eens voor een betere vetafvoer omdat vetdeeltjes de eigenschap hebben om te dalen en daarom geeft een afzuiging aan de onderzijde een schoner resultaat.

Back Flip is de elegante oplossing van Evoline

De Evoline Back Flip is een goede oplossing voor de stroomtoevoer op het eiland-werkblad.

De deksel is vervaardigd van Roestvrij staal wat prima combineert met de spoelbak, kraan en de kookplaat.

Geen zorgen over water want wanneer de Back Flip geheel is gesloten of geopend dan zijn de randen waterdicht afgesloten. U kunt optioneel kiezen voor een USB poort om bijvoorbeeld uw smartphone op te kunnen laden.

De inbouw diepte is slechts 53mm en niet dikker dan een Modest werkblad. De Back Flip is daardoor vrij te plaatsen bijvoorbeeld boven de vaatwasser.

Eilandkeukens krukken

Sieraden boven het kookeiland

Brand van Egmond ontwerpt en vervaardigt handgemaakte designlampen en moderne kroonluchters welke mooi toepasbaar boven uw kookeiland zijn. In de afgelopen 30 jaar zijn William Brand en Annet van Egmond de wereld afgereisd om samen met toonaangevende architectenbureaus, gerenommeerde binnenhuisarchitecten en kunstliefhebbers te werken aan opvallende interieurs. 

Form barkrukken by Normann Copenhagen

Uw eilandkeuken in stijl aankleden? Dat kan met de Normann Copenhagen barkruk. Wat zo bijzonder is aan deze krukken, is dat de zitting uit één stuk kunststof gegoten is. Hierdoor sluit de zitting naadloos aan op het onderstel. Het onderstel van de barkrukken kan worden geleverd in zowel staal als hout. De Normann Copenhagen Form Barstool barkruk 65cm met stalen onderstel is een pronkstuk uit de barkrukken serie. De barkruk heeft een ruimtebesparende functie die perfect van pas komt aan het kookeiland.

De hoogte van een barkruk is erg belangrijk. Maar wat is nu de ideale hoogte? Om dit te bepalen is het van belang dat  de hoogte van uw werkblad als uitgangspunt genomen wordt. De ruimte tussen de bovenkant van het blad en de bovenkant van de zitting moet tussen de 25 tot 30 centimeter zijn.